Bivši poslanici DJB osnivaju novu organizaciju (konferencija za medije)

Bivši poslanici DJB osnivaju novu organizaciju (konferencija za medije)

Troje bivših poslanika Pokreta “Dosta je bilo” najavilo je da će osnovati novu organizaciju. Kažu da ne žele da otkriju koga će podržati na narednim izborima, ali dodaju da to sigurno neće biti kandidat vlasti.

Samostalni poslanik Jovan Jovanović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da će se buduća organizacija zalagati za “izvorne principe i načela” Pokreta Dosta je bilo – demokratiju, transparentnost, vladavinu prava i borbu protiv partokratije.

Bivši poslanici DJB Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović istakli su da su se na izlazak iz tog pokreta i na osnivanje nove organizacije odlučili jer se ne slažu s načinom na koji rukovodstvo DjB želi da postigne ciljeve i jer kalkuliše i odugovlači odluku o predsedničkom kandidatu.

Na pitanje zašto oni danas ne mogu da kažu koga će podržati, Jovanović je rekao da o tome žele da razgovaraju sa svima koji ih podržavaju, bivšim članovima DJB, od kojih su neki prisustvovali konferenciji, kao i da će odluka biti doneta na osnovu vrednosti kandidata, a ne na osnovu kalkulacija.

On je istakao i da nisu dobili nikakav novac da bi napustili DJB i da bi podržali nekog od predsedničkih kandidata, i odbacio tvrdnje lidera DJB Saše Radulovića da je neko “zarad jedne kampanje” rovario po Pokretu.

“Rukovodstvo DJB svako drugačije mišljenje vidi kao rovarenje i trovanje što je besmisleno”, rekla je poslanica Aleksandra Čabraja.

Poslanici su najavili da će u Skupštini Srbije za sada nastupati samostalno, odnosno da neće biti deo ni jedne poslaničke grupe.

Jovanović je agenciji Beta rekao da su neistiniti navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama, da je postao savetnik ministarke za državnu upravu i lokalnu upravu Srbije Ane Brnabić.

“Pretpostavljam da će se sada pojavljivati razne neistinite informacije i spekulacije”, rekao je Jovanović i dodao da ne poznaje Anu Brnabić i da sa njom nije nikada razgovarao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.